אנחנו מתקרבים לימי הדין, אבל מצד שני אנחנו בימי הרחמים והסליחות. יהי רצון שהקב"ה יסיר מעלינו חרון אפו, ויתמלא ברחמים על ברואיו. ישלח תבונה למנהיגינו, וברכה והצלחה במעשי ידי צוותי הרפואה והחירום. נתעורר כולנו לנהוג זה בזה באורך רוח, בהתחשבות, בעין טובה. נשתדל, במהלך ההתמודדות במגיפה, לא לפגוע זה בזה לא במעשה ולא בדיבור.
אני קורא לכל פוקדי בתי הכנסת להיצמד להוראות משרד הבריאות.
1. בתפילה במקום סגור יש להקפיד על חבישת מסיכה, מלאה.
2. בית כנסת שיש בו רק מחוסנים או מחלימים, יכולים לבוא בשעריו יותר מ – 50 איש.
3. בית כנסת שיש בו גם כאלו שלא חוסנו ולא החלימו מקורונה, יכולים לבוא בו עד 50 איש.
4. לכן אני ממליץ לבתי הכנסת, לפחות בתפילות שבהם מגיע ציבור גדול, לארגן מניינים בשטח הפתוח מחוץ לבית הכנסת.
5. לקראת הימים הנוראים כדאי לקיים כמה שיותר מנייני חצרות, על מנת להפחית את הצפיפות בציליות שליד בתי הכנסת.
6. בתי הכנסת בעזרת צוות התחזוקה של היישוב יקימו ציליות לקראת התפילות בימים הנוראים.
7. והתפילות – התפילות הן המטרה של כל זה. הלבבות של כולנו מלאים תפילה. יש לב חרד, יש לב מלא תקווה. שערי שמים נפתחים, וכולנו נקראים לשפוך לבבנו בתפילה.
התפילות השנה, כמו בשנה שעברה, לא יהיו "כרגיל". יש בכך הזדמנות להתעוררות מסוג אחר. גם קהילה אקראית המתפללת ברחוב זוכה לקבל פני שכינה. כל משפחה, בביתה, יכולה לעבור תהליך מזכך. כל אחד ואחד מאיתנו יעבור לפני ה' כבן מרון.
אני מציע להקדיש תשומת לב מיוחדת לילדים, שחלקם עוברים כבר תקופה ארוכה בלי תפילות "נורמליות" בבית הכנסת. תחשוב כל משפחה עם ילדיה, תחשוב כל קהילה על ילדיה. מחשבה טובה, מחשבה משמחת, מחשבה רעננה. מחשבה שהקב"ה יצרפה למעשה.
והקב"ה, כמים הפנים לפנים, יחשוב גם הוא עלינו מחשבות טובות, משמחות, רעננות. יראה גם הוא במצב הלא רגיל הזה הזדמנות להתעוררות מסוג אחר, לשפע שלא היכרנו דוגמתו.
שנה טובה!